Connettore Legno: ojačanje drvenih podnih ploča

Konektor za konsolidaciju i statičko ojačanje drvenih podnih ploča.

Connettore Legno je konektor za konsolidaciju i statičko ojačanje drvenih podnih ploča.

Rješenje osigurava učinkovit sustav međusobnog povezivanja zahvaljujući robusnom osnovnom konektoru u obliku prizme i posebnom vijku za drvo koji su projektirani da omoguće iznimnu prionjivost uz podnu ploču, a time i apsorpciju posmičnog naprezanja. Oblik prizme osigurava da element prianja većom površinom na beton u usporedbi s tradicionalnim konektorom (industrijski proizvodi kao što su klinovi, vijci, zanatski izrađeni sa šipkama s poboljšanim prianjanjem), povećavajući mehanička svojstva sustava za konsolidaciju. Posebni vijak umetnut pod kutom od 45° u gredu iskorištava smjer najvećeg otpora drvenih vlakana (uzdužni smjer), povećavajući krutost sustava, čime se isključuje negativan fenomen naprezanja (nesavršeno prianjanje vijaka na drvo) tipičan za sustave izrađene s jednostavnim vijcima. Ima još jednu prednost u usporedbi sa svim drugim mehaničkim sustavima međusobnog povezivanja: osigurava veliku krutost kako kada je pričvršćen izravno na drvenu gredu tako i kada je pričvršćen iznad daske (stoga ne zahtijeva bušenje daske).

Zahvaljujući novom kratkom vijku sustav je još svestraniji, idealan za podne ploče s jednostavnim ili dvostrukim nosivim okvirom. Na drvenim podnim pločama s dvostrukim nosivim okvirom konektor se može pričvrstiti i na glavnu gredu, standardnim vijkom i okomito postavljenim konektorom, i na sekundarne grede, kratkim ili standardnim vijkom ovisno o visini greda i eventualnih dasaka/stropnih opeka.

Od sada dostupno u tri inačice:

 • Connettore Legno PLUS s vijkom dužine 180 mm i većeg presjeka (12 mm), savršen za podne ploče s većim razmakom između glavnih nosača (razmak ≥ 4,5-5 m), za pričvršćivanje na glavnu gredu na podnim pločama s dvostrukim nosivim okvirom ili gdje god je potrebna konsolidacija s iznimnim mehaničkim svojstvima;
 • Connettore Legno s vijkom dužine 160 mm savršen za podne ploče standardnih dimenzija (razmak između glavnih nosača < 4,5-5 m);
 • Connettore Legno s vijkom dužine 130 mm savršeno za pričvršćivanje konektora izravno na sekundarne gredice i daske/stropne opeke kada ga nije moguće postaviti na glavnu gredu, što ovaj sustav čini još svestranijim.
ZATRAŽI INFORMACIJE
 • Tehnički listovi, sigurnosni listovi i izjave o svojstvima
 • Priručnici i brošure
 • Prednosti

 • Područja primjene

 • Način ugradnje

Prednosti
Područja primjene
Način ugradnje

ZATRAŽI INFORMACIJE


  Request for consent
  Pursuant to article 7 of EU Regulation 2016/679, I hereby declare to have read the information note and to consent to the processing of my personal information or data.

  Fields marked with * are mandatory