Connettore Calcestruzzo: konsolidacija fert podnih ploča

Konektor za konsolidaciju i statičko ojačanje betonskih podnih ploča.

Connettore Calcestruzzo je konektor za konsolidaciju i statičko ojačanje betonskih podnih ploča.

Konstrukcija starih podnih ploča od opeke i betona često može podnijeti skromna opterećenje; zbog malog presjeka često slabo ojačanih gredica i malih dimenzija spojnog sloja takve su podne ploče nedovoljno krute.

Sustav za konsolidaciju omogućuje konstrukcijsko ojačanje i ukrućenje nosivog elementa uz značajne statičke prednosti i prednosti u vidu udobnosti stanovanja. Connettore Calcestruzzo optimalan je za ojačanje podnih ploča s fert gredicama (primjerice tipa „Bausta”) zahvaljujući prednosti sigurnog i certificiranog rješenja.

Za ostale vrste podnih ploča (primjerice „varese” i tamo gdje je širina gredice manja od 8 cm) daje se prednost sustavu kemijskog međusobnog povezivanja s epoksidnim ljepilom Connettore Chimico, sustavu koji se temelji na istom tehničkom principu kao i mehaničko spajanje.

Treba obratiti najveću pozornost na kvalitetu i otpornost postojeće betonske košuljice iznad opečne ispune, na vrstu i presjek armature gredica kako bi se ustanovilo je li moguće pristupiti konsolidaciji podne ploče.

Od sada dostupno u dvije inačice:

 • Connettore Calcestruzzo PLUS s vijkom D12 savršen za podne ploče s velikim razmacima između nosača (razmak ≥ 4,5-5 m) ili gdje god je potrebna konsolidacija s iznimnim mehaničkim svojstvima. Zahvaljujući vijkom s većim presjekom (12 mm) i većom dužinom (70 mm) Connettore Calcestruzzo PLUS ima i do 20 % bolja svojstva od konektora s vijkom D10;
 • Connettore Calcestruzzo s vijkom D10 savršen je za podne ploče „standardnih” dimenzija dužine < 4,5-5 m.
ZATRAŽI INFORMACIJE
 • Tehnički listovi, sigurnosni listovi i izjave o svojstvima
 • Priručnici i brošure
 • Prednosti

 • Područja primjene

 • Način ugradnje

Prednosti
Područja primjene
Način ugradnje

ZATRAŽI INFORMACIJE


  Request for consent
  Pursuant to article 7 of EU Regulation 2016/679, I hereby declare to have read the information note and to consent to the processing of my personal information or data.

  Fields marked with * are mandatory