Laterlite S.p.A.

Tvrtka Laterlite osnovana je 1964. u Italiji te je vrlo brzo postala predvodnik na tržištu za proizvodnju građevinskog materijala za renovacije i nove građevine, geotehniku, infrastrukture i zelene površine.

Naša priča započinje proizvodnjom ekspandirane gline i uvođenjem laganih rješenja za izolaciju u Italiji, podržavajući rastući trend toplinske izolacije građevina.

Zahvaljujući novim proizvodnim tehnologijama i važnim ulaganjima u istraživanje i razvoj u gotovo 60 godina svog vijeka ekspandirana glina evoluirala je iz odličnog proizvoda za smanjenje težine i izolaciju koji se primjenjuje kao rasuti materijal i u vrećama: prije više od 20 godina nastale su prve gotove smjese u vrećama za podloge, estrihe, betone, mortove i žbuke danas razvijene u širokom asortimanu Laterlite koji može pokriti brojna područja primjene kako u gradnji novih građevina tako i u renoviranju postojećih građevina.

Sklonost inovacijama vodila je tvrtku Laterlite u njenom stalnom i kontinuiranom razvoju usmjerenom na ponudu integriranih i certificiranih sustava za toplinsku i zvučnu izolaciju i konsolidaciju podnih ploča.

Od 2022. Laterlite s.p.a. posluje s četiri brenda: Laterlite, LecaSistemi, Gras Calce e Ruregold, a svaki od njih predvodnik je u svom tržišnom segmentu: još potpunija i specijaliziranija referentna točka za sektor građevinarstva i infrastruktura.

Time je ponuda proširena i nadopunjena proizvodima i uslugama kojima se pruža podrška u projektiranju, na gradilištima i u distribuciji građevinskog materijala namijenjenog tržištu renoviranja građevina i izgradnje novih građevina.

Danas Laterlite ima brojne proizvodne pogone u Italiji s tehničkim i komercijalnim uredom u Milanu, a proizvode izvozi u više od 20 država na 5 kontinenata.

Održivost

Održivost proizvodnog postupka jedan je od glavnih ciljeva tvrtke Laterlite. Proizvodnja se odvija primjenom najboljih dostupnih tehnologija, a podupiru je stalno istraživanje i neprekidno poboljšanje energetske učinkovitosti, što omogućuju stalna ulaganja važnih resursa radi osiguranja procesa stalnog poboljšanja ekološke učinkovitosti.

Laterlite aktivno promiče energetsku učinkovitost kao član Savjeta za zelenu gradnju u Italiji te potiče korištenje održivih materijala u građevinarstvu.

Naši brendovi

 

DRUGE NAŠE ZNAMKE

ZATRAŽI INFORMACIJE


    Request for consent
    Pursuant to article 7 of EU Regulation 2016/679, I hereby declare to have read the information note and to consent to the processing of my personal information or data.

    Fields marked with * are mandatory